Att livet känns stressigt och det finns lite tid över för sådant som måste göras, än mindre än sådant som vi vill göra är nog något som många känner igen. En sak vi alla borde försöka passa in i schemat är träning av ett eller annat slag. Här kommer några tips om hur man kan hinna med träningen trots ett fullt schema.

Klipp upp tidigare och träna

Träning är för somliga ett perfekt sätt att starta dagen. Man får upp pulsen och är garanterat pigg när man väl anländer till jobbet. Man behöver inte försöka passa in ett långt pass för att det ska ge effekt heller. Ett 10-15 minuters pass i högre intensitet eller 20-30 minuter medelhög intensitet räcker gott och väl.

När gym finns på arbetsplatsen

Att det finns gym på jobbet är kanske inte den vanligaste situationen. Men om det finns ett riktigt företagsgym är det något man helt klart borde ta chansen att utnyttja. De flesta kan nog hitta tiden att träna innan, under lunchen eller efter arbetstid utan att påverka dagsschemat väldigt mycket.

Passa på att träna i hemmet

När vi är hemma dyker det alltid upp tillfällen då man får lite tid över och att passa på att träna när tillfället ges är inte en dum idé. Det spelar inte någon roll om man saknar riktig träningsutrustning hemma då kroppen är i sig ett perfekt redskap och det finns en mängd bra övningar man kan utmana sig med.

Några minuter kan ibland räcka

Men hur upptagen man än känner sig finns det nog ingen som inte kan få fem minuter över. Och studier har visat att kan man träna några minuter på en intensitet omkring 90% av sin maxpuls ett par gånger i veckan kan man faktiskt förbättra bland annat sin uthållighet och syreupptagningsförmåga.