Livsstilsbloggare – en helt ny yrkesgrupp

Tycker du om att skriva om allt och ingenting, men särskilt från ditt eget perspektiv – då är detta sidan för dig. För bara ett par decennier sedan skulle tanken på en stor grupp människor som försörjde sig på att enbart skriva om sina egna liv verka ganska orimlig. Mer än att bara försörja sig – många av dessa skribenter tjänar storkovan på sina pågående dagböcker online.

Idag är det dock en del av verkligheten; massor av bloggare lyckas locka tillräckligt många läsare för att få sin verksamhet att gå runt, och till och med tjäna tusentals kronor på det. Visst kan det tyckas som en enkel uppgift att få sin inkomst genom att skriva om sitt liv, men det är en uppgift som långtifrån alla klarar av. För att bli en framgångsrik bloggare gäller det att vara hängiven och kreativ.

Denna hängivenhet och kreativitet blir ännu viktigare eftersom det inte finns några tydligare regler för hur en livsstilsblogg ska se ut. Precis som att livsstilar skiljer sig drastiskt åt gör även bloggarna det. Därför kan vissa bloggar fokusera på hur det är att leva ett glamoröst uteliv som tjugoåring i en storstad, medan en annan blogg är inriktad på att berätta om livet som småbarnsmamma ute på landet. Det fina med den stora närvaron på nätet är att du som läsare kan välja och vraka mellan olika bloggar och där det garanterat finns en blogg som intresserar dig.

Att tjäna pengar på sin blogg kräver också sin kreativitet. Ofta sker det med hjälp av reklamintäkter på sidan. Det kan då handla om så kallade samarbeten där bloggaren får en summa pengar i utbyte mot att blogga om en särskild produkt. Det är även vanligt att det länkas till en sida och där bloggaren får provision en person som kommer från bloggen handlar något.