Att ha en klocka på handen kan höja ditt självförtroende. Det är något med klocka som accessoar som bidrar med det där lilla extra. Idag är det lätt att handla online för att hitta en klocka som passar just din budget. Förutom att du kan bära klocka som ett sorts smycke har den ju såklart även en praktisk funktion.

Klockan är en investering

Även om det finns klockor för allas budget har det i flera år varit en investering att köpa sig en riktigt fin och lite dyrare klocka. Trenden med klockan som investering är mer vanlig hos män, som föredrar det framför smycken så som halsband. Kom ihåg att alltid köpa klocka efter hjärta och inte hjärna, men såklart ska du släppa fram hjärnan lite i beslutet.

Klockans historia

För människor har ett sätt att mäta tiden funnits med enda sedan solurets tid för 5000 år sedan. Såklart tog det rätt många år innan vi började köpa armbandsur som accessoar. Att säga exakt när det första armbandsuret skapades är svårt, det har funnits många olika versioner genom tiderna. Men redan på 1500-talet fanns det en klocka som hängde på handleden. För män var fickuret det populäraste alternativet, enda fram till 1900-talet.