För att ta hand om sitt hår på bästa sätt finns det mängder med hårvård på nätet. Exempel på produkter är bland annat schampo för att rengöra hårbotten från smuts och döda hudceller. Genom att schamponera håret två gånger säkerställer du att håret är helt rent.

En mycket vårdande produkt du kan använda för att ta hand om ditt hår på bästa sätt är balsam. Denna produkt återfuktar ditt hår samtidigt som balsamet gör det lättare att bland annat borsta ut håret. Balsam använder du efter schamponering. Det ska appliceras i längderna och inte i hårbotten då det lätt kan göra ditt hår fettigt om det inte sköljs ur riktigt.

Minimera skada på ditt hår

En annan väldigt viktig aspekt för att ditt hår ska må så bra som möjligt är att undvika att skada håret. Med andra ord så är värmeverktyg så som plattång och locktång inte bra för ditt hår. Dessa tillför extrem värme till ditt hår och kan därför leda till ett skadat hår. Ett alternativ är att använda värmeskydd de gånger du vill använda värmeverktyg i håret. Värmeskydd är en produkt utvecklad just för att motverka slitage och kluvna toppar som är vanligt förekommande vid en överdriven användning av värmeverktyg i håret.