HemmagymDet är en stor fördel om vi rör på oss mellan varven och det finns olika sätt för att röra oss. Det gäller att hitta en träningsform som passar oss och som vi trivs med. Alla är vi olika och tycker om olika sätt att träna.

Träna på gym eller hemma?

Kanske det är så att du gillar att gå på gym? Då är allt klart och du kan enkelt gå när det passar dig. Alla maskiner finns på plats och du tränar det du önskar och orkar. Vill du hellre träna hemmavid så får du skaffa dig det som krävs för att kunna göra detta. Fördelen är att du aldrig behöver fundera på öppettider utan du kan träna när helst det passar dig. Du kan också köpa på dig träningsutrustning allt eftersom och bygga upp ett riktigt bra hemmagym.

Andra träningsformer

Löpning är också en träningsform som inte kräver allt för mycket förberedelser. Det är inga öppettider som ställer till det för dig utan du kan dra på dig dina träningskläder och löpskor och ge dig ut i löpspåret. Det går även att springa med andra om man så önskar. Simning kanske är något som skulle kunna passa. Detta är en skonsam träning om det är så att du har problem med något knä eller liknande. Simma ett par längder i bassängen och ta en avkopplande bastu efteråt.

Cykel en passande träningsform

Om det är så att du inte kan springa för att du har ett knä som spökar så kan cykel vara en passande träningsform. Det belastar inte alls dina knän och övriga leder som löpning gör. Möjligtvis att knäna för arbeta lite mer vid cykling. Men för det mesta så går det utmärkt med cykel även för den som kan ha ont i något av sina knän eller andra leder. Se till att ta dina dagliga cykelturer och du kommer att både behålla och kanske till och med förbättra din kondition.