Män har nästan lika stor press på sig som kvinnor idag att klä sig enligt mode och hålla en viss stil. Det är inte konstigt att förvänta sig att en man är intresserad av vilken typ av byxor han ska köpa eller att han kostar på sig ett lite dyrare märke after shave för att vara snäll mot huden och dofta gott. I dagens anda är det alltså dags att berätta hur den ultimata garderoben för en man ser ut. Och då pratar vi inte trender och speciella stilar utan en allmän grundgarderob men alla plagg som kan behövas i hans vardag.

Jeans

Mer än ett par jeans och blanda gärna mörka och ljusa. Jeans är en som ett basplagg som kan kombineras för en mer uppklädd look eller bara till vardags. Jeans som kostar lite mer har generellt längre hållbarhet och går att tvätta fler gånger innan trådarna blir förstörda. Här kan du också inkludera jeans som ingår i din stil varje sig det är tajta kläder, svart mode, haute couture eller den lediga hip hop-stilen. Även om du har ett par billigare jeans kan du få dem att hålla längre om du tvättar dem rätt.

Kostym

Varje man borde äga en fin kostym. Genom att byta skjorta och färg på accessoarerna såsom vilken slips du har köpt, kan samma kostym passa på ett bröllop, fest, begravning, student och på fina middagar. Kostymen ska gärna vara figursydd och anpassad efter dina mått. Det finns regler för hur en kostym ska sitta för att anses har rätt passform. Några saker att titta efter är:

  1. Axelbredden – en kostym med för breda axlar har sömmarna utanför din egen axel. För smal axelbredd kommer att skapa veck runt armhålan och kännas allmänt obekväm.
  2. Byxlängd – byxorna ska vila på skorna, inte bylta sig runt dem. De ska heller inte dingla ovanför skorna så sockarna syns.
  3. Knäppningen – om du får veck runt midjan när du knäpper kavajen är den för smal, om den hänger runt kroppen och bildar en påse på magen är kavajen för stor.
  4. Kavajlängd – när dina armar hänger längs sidorna ska kavajen slut ungefär i höjd där dina fingrar börjar. En för kort jacka visar upp rumpan och är säkerligen för liten i storleken, en för stor jacka kommer att se ut som en maskeraddräkt där du har klätt dig i din pappas kläder.

T-shirt

För ärligt talat, det är svårt att ha för många t-shirt! T-shirts är inte bara en garderobsnödvändighet utan också en mångsidig del av alla stilgarderober. Med olika färger, mönster och passformer är det enkelt att skapa olika looks för alla tillfällen. En enkel vit t-shirt kan vara perfekt för en avslappnad dag medan en tryckt eller mönstrad t-shirt kan lyfta en outfit och ge den karaktär. Dessutom är t-shirts bekväma och lätta att bära, vilket gör dem till ett populärt val för både vardagliga och mer formella tillfällen. Slutligen, deras prisvärda natur gör det lätt att samla på sig ett varierat utbud för att matcha olika stilar och humör.