Att sminka sig tillhör ju vardagen för många idag. Men det är inte alltid vi får det resultat vi hoppades, eller ens förväntade oss att få. Och när det kommer till vissa utfall kan det bero på att vi gjort ett eller annat misstag utan att inse det.

Använda smutsiga sminkborstar

Du har säkert gjort misstaget att använda smutsiga sminkborstar tidigare. Om du inte tvättar dem ofta är de garanterat smutsiga. Och allt gammalt smuts och bakterier återapplicerar du på ansiktet när du använder dem. Känner du igen dig och börjar fundera på om du någonsin tvättat dem tidigare är det nog bäst att du köper nya och skapar en rutin att rengöra dem.

Applicerar concealer innan foundation

Den korrekta ordningen är foundation först och sedan concealer. Och du använder concealer där du känner att du behöver ljus upp huden lite mer. På så sätt kommer du få ett mycket jämnare och bättre resultat. Avsluta gärna med lite setting powder direkt efter concealern så slipper du behöva pudra titt som tätt.

Använda gammalt smink

När var senaste gången du tittade på bäst-före-datumet på dina sminkprodukter? Du kanske inte ens tänkt på att de hade bäst-före-datum på förpackningarna? Inte alla har de traditionella bäst-före-datumstämplingarna vi är vana vid dock. Ser du ingen stämpel kan du istället titta efter en liten bild som liknar en öppen, rund låda. Detta indikerar att hållbarheten på produkten är mer än 30 månader så länge förpackningen är obruten. Men när den väl öppnas indikerar siffran på bilden hur många månader efter du kan säkert använda produkten.