Hitta rätt frisyr

Din outfit är mer än dina kläder. Den är också ditt smink, dina accessoarer och din frisyr. Hur du stylar håret säger mer om vem du är än något annat. Man kan se din rätta stil genom frisyren, även om du har arbetsuniformen på.

Vad gillar du?

Utgår först och främst från vad du gillar. Vilka färger och frisyrer tycker du är snygga? Det kan så klart bli en lång lista, vi har ofta mer än en smak och stil. Skapa ett kollage med bilder från nätet med dina favoritfrisyrer, färger och styling. Då har du något att visa frisören.

Boka konsultation

Om du vill ha mer hjälp av en frisör än att göra det själv, kan du boka in en konsultationstid. Det kan vara svårt att hitta med alla förändringar du vill göra och bolla idéer under samma tid. Hos många frisörer är konsultationstiden gratis och ni bokar sedan in en tid för klipp och färg när ni kommit överens om vad som ska göras. En frisör är duktig på att se vad du passar i. Din huvudform och dina naturliga färger styr vad du passar i och inte.

Fixa själv

Alternativt kan du göra en del hemma. Om du har kort hår men alltid velat ha en lång frisör behöver du inte vänta på att håret växer ut. Du kan använda löshår i den nyans du vill ha och få långt hår på en gång. Det finns flera metoder för att fästa löshår, den enklaste att göra själv är med vanliga clip-ons som du kan ta ut och sätta in som du vill. Eller så kan du sy eller använda vax för att fästa löshåret mer permanent, båda metoderna borde dock göras hos en frisör för att få bra resultat.