Garderoben för gravida

När magen börjar växa, krymper helt plötsligt byxorna och tröjorna blir kortare. Det är dags att skaffa sköna mammakläder för de kommande månaderna.

Shoppa online

Du hittar helt klart större utbud om du väljer att shoppa på nätet än i butik. Problemet kan vara att du inte har möjlighet att prova kläderna innan du köper. Har du tiden kan du beställa några extra plagg och prova hemma, skicka tillbaka det som inte passar. Betalar du mot faktura har du också möjligheten att prova och returnera innan du har betalat en krona.

Tajt är fint

Förr i tiden skulle gravidmagen döljas i stora kläder och klänningar som liknande tält. Idag är det istället uppmuntrat att visa upp den vackra magen med tajtare material. Tänk på att ändå shoppa tröjor som är sydda för gravida, annars kommer den tajta tröjan att arbeta sig uppåt med varje steg och plötsligt visas hela magen när du är ute och promenerar.

Låga byxor

I början av graviditeten kan du fortfarande bara dina vanliga jeans såvida de har låg midja. Men även om du håller dig inom viktkurvan kommer dina höfter att breddas och byxorna behöver bytas ut. De bästa ser ut som jeans men har en hög midja av mudd. Byxorna pressar inte mot magen men hålls ändå på plats. Du kan sitta på huk utan att oroa dig över att visa för mycket av ändan.

Skor

Det blir också dags att skaffa andra skor. Under sommaren är det perfekt att köpa sandaler, fötterna sväller och fylls med vätska vilket gör att tajta skor brukar gå bort. Under vintern kan du hitta större vinterstövlar som passar bra. Förbered dig på att gå upp en skostorlek eller två och att det kan vara permanent. Men det ger dig också möjligheten att köpa fina skor som du kan behålla efter förlossningen.